SEBi aktsia rekordtasemel

Raivo Sormunen 03. jaanuar 2006, 00:00

SEBi aktsia oli eile pärastlõunaks jõudnud ajaloo kõrgeima tasemeni (0,9%, 165 Rootsi krooni), kuna Poola ajalehe Rzeczpospolita andmeil müüb Rootsi pangakontsern maha oma 47,5% osaluse Poola pangas BOS.

Möödunud aasta septembris üritas SEB osta talle mittekuuluvaid BOSi aktsiaid, kuid paraku ebaõnnestunult. Kaotsiminev Poola pank pole SEBi kõrval kuigi suur, turuväärtus jääb 4 mld Eesti krooni kanti. SEB ise spekulatsiooni ei kommenteerinud.

Euroopa aktsiaturge laialt kajastav Stoxx 600 indeks kosus 2005. aastal 24%, tehes lõppenud aastast viimase kuue aasta parima börsiaasta. Uut aastat alustas indeks eile taas mõõduka tõusuga.

"Euroopa aktsiaid on õnnistatud kahekordselt: nad on odavad ning nad saavad kasu majanduskasvu kiirenemisest," ütles Bloombergile Gaesco Gestioni president Jaume Puig. "Me näeme käesoleval aastal uusi tõuse."

Tõusu vedasid Euroopas autotootjad. Renault? aktsia lisas hinnale 2,1% ja jõudis 70,35 euroni, Peugeot? Citro?ni aktsia tõusis 1,6%, liikudes 49,47 eurol.

Põhjala börsidest väärib veel äramärkimist Taani tuulegeneraatorite tootja Vestas Wind (aktsia 2,4%, 106 Taani krooni), mis sai firmalt Edison Mission Group tellimuse 20 tuulikule ja nende teenindamisele.

Tõusuga alustas aastat ka France Telecom (1,6%, 21,32 eurot). Ning seda hoolimata sellest, et Belgacom tundub napsavat Prantsuse telekomifirma nina alt ära võrguteenuste pakkujat Telindus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing