EPL: Tallink kaalub laevade Läti lipu alla viimist

03. jaanuar 2006, 08:06

Tallink Grupp analüüsib võimalusi viia oma 11 laeva Läti lipu alla, et maksta vähem makse ning hoida sellega kulusid kokku.

Firma investorsuhete juhi Peter Roose sõnul on lipuvahetuse otsus seotud Riia?Stockholmi liini avamisega, mida püütakse teha hiljemalt tänavu märtsis, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Tallinki ja Riia sadama vahel pole seda lepingut veel allkirjastatud,? ütles ta.

Kui liin käivitub, hakatakse seda Roose sõnul opereerima reisilaevaga Fantaasia ? see on esimene laev, mille Läti lipu alla viimist Tallink kaalub. Perspektiivis saab teisedki laevad kanda Läti registrisse. ?Majanduslikel kaalutlustel on see võimalus analüüsimisel, aga midagi pole otsustatud,? ütles Roose.

Eesti laevaomanike liidu esimehe Rein Merisalu sõnul oleks Tallinki Läti lipu alla minek kulude suhtes hea samm ning hoiaks firmale personalikuludelt 20?30 protsenti kokku.

Tallink Grupi 2004/2005. majandusaasta aruande kohaselt olid firma personalikulud 609,9 miljonit krooni, millest 147,5 miljonit moodustas sotsiaalmaksu osa. Tallink Grupis töötas 2710 inimest, neist 1957 laevadel.

Eesti laevaomanike liidu peasekretäri Enn Kreemi sõnul makstakse Lätis meremeeste palkadelt makse vaid summalt, mis ulatub kuni kahekordse miinimumpalgani ? ülejäänud osa on maksuvaba. ?Kogu Tallinki maksude pott jääks Lätti, aga mitte Eestisse,? ütles Kreem.

Viking Line kaalus oma reisilaeva Rosella Eesti lipu alla toomist, kuid loobus sellest plaanist kokkuleppel Soome ametiühingutega. Viking Line?i ja Silja Line?i laevad on Soome ja Rootsi registrites, mis võimaldab neil kasutada riiklikke laevandustoetusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing