Notarite Koda plaanib järjekordade uuringut

03. jaanuar 2006, 13:13

Notarite Koda teeb lähinädalatel notarite seas uuringu, et selgitada, kas mullu lisandnud 10 uut notarit on järjekordi vähendanud ka tehingute tippajal.

Notarite töö on mõnevõrra hooajaline ? kõige suurem on töökoormus enne suvepuhkuseid ja aasta lõppu, jätkas Notarite Koja esindaja. Eelmise aasta teisest poolest tekkinud kinnisvarabuum on mõnevõrra seda tendentsi muutnud, kuid koda eeldab, et aktiivsem tsiviilkäive hakkab pihta jaanuari teisest või kolmandast nädalast. 'Sellesse perioodi planeerime ooteaegade uuringu tegemise, et hinnata viimastel kuudel notarite arvu kasvu mõju ooteaegade pikkusele,' teatas koja esindaja.

Tallinnas on hetkeseisuga tööl 41 notarit. Kokku on Eestis töötavaid notareid 85, lisaks üks notari asendajabüroo Kuressaares. Lähipäevadel on lisandumas 3 notarit - Lagle Lindre Pärnus, Triin Sild Tallinnas ning Andrei Lõssenko Jõhvis.

Notareid lisandub ka 2006.aastal. Mai alguses eksamile minema 7 notarikandidaati, kelle ettevalmistus on kestnud natuke üle aasta, väljaõpet on lühendatud suure nõudluse tõttu nende järele poole aasta võrra. Neile lisaks on teenistuses veel 10 notarikandidaati, kelle asusid väljaõppele 2005. aasta lõpus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing