Silmeti ostnud ?veitsi firma Zimal SA on Vene kapitali kattevarjuks

ÄP 04. jaanuar 2006, 00:00

Kuigi Tiit Vähi ei soostunud esmaspäeval Silmeti uute aktsiate kontrollpakki omavate aktsionäride tausta avama, selgus eile, et ?veitsi firma Zimal SA juhid on Vene ärimehed Mihhail Nikolajev ja Jevgeni Krasjakov, kelle juhtimise all on ka Lausanne?is asuva väetiste müügiga tegelev firma Agrifert.

Täpsustamist vajab ka Vähi esmaspäevane väide, et Zimal SA kontrollib Venemaa valdusfirma Mineral Group kaudu enamusaktsionärina Solikamski magneesiumitehast.

Tegelikult kuulub kontroll Solikamski magneesiumitehase üle põhiliselt mineraalväetiste tootmisega tegelevale Silviniti grupile, mille omanik on Pjotr Kondra?ev, kes oli majandusajakirja Finans möödunud aasta Vene miljardäride nimekirjas 155. kohal.

Permi oblastis asuv Solikamski tehas on Silviniti grupi tööstuse baas. Oblasti kuberneriks valiti 2000. aasta detsembris Juri Trutnev, kelle president Putin nimetas 2004. aasta mais Venemaa loodusvarade ministriks. Trutnevit peetakse Venemaa presidendi võimalikuks mantlipärijaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing