Mullu osteti ligi miljon ID-piletit

04. jaanuar 2006, 12:07

2005. aasta jooksul ostsid Tallinna, Tartu ja Viimsi ühistranspordi kasutajad 975 263 ID-piletit.

Enim osteti 30 ja 90 päeva juunior-, seenior- ja tavakaarte, teatas Sertifitseerimiskeskus.

Tänase seisuga saab ID-piletit kasutada Tallinna, Tartu ja Viimsi ühistranspordis sõitmiseks, samuti Harjumaal Elektriraudteega reisimiseks.

'Mul on hea meel, et Tallinna, Tartu ja Viimsi 'piletite e-poed' on osutunud niivõrd populaarseteks. Iga päev sõidab nende omavalitsuste ühiskondlikus transpordis ID-piletiga üle 100 000 inimese,' ütles ID-pileti süsteemi loonud ja seda opereeriva ASi Sertifitseerimiskeskus juhataja Ain Järv. 'Täna võib juba öelda, et ID-pilet on end tõestanud kui Eesti üks kõige massilisemalt kasutatav e-äri.'

Eestis kohustuslikul isikutunnistusel ehk ID-kaardil põhinev ID-pileti süsteem käivitus Tartus 10. jaanuaril 2004 ja Tallinnas 1. märtsil 2004. Sama aasta jooksul osteti 701 605 ID-piletit.

ID-pileti kasutusvõimaluste hulk laienes 2005. aastal, kui 29. augustil käivitus Viimsi ja Tallinna ühtne piletisüsteem. Uue süsteemi käivitamine muutis bussiühenduse Tallinna linna ja Viimsi valla vahel tööpäeva sees ja ka nädalavahetuseti oluliselt tihedamaks, Viimsi valla sees tekkisid uued siseliinid.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsioonifirmade Liit andis 2005. aastal ID-piletile tiitli Aasta Tegu.

Sertifitseerimiskeskus (SK) on riiklikult akrediteeritud sertifitseerimis- ja ajatempliteenuse pakkuja. SK tegevusvaldkonnad hõlmavad sertifitseerimis- ja ajatempliteenuse pakkumisega seotud tarkvara arendust ning pileti- ja maksesüsteemide arendust ja opereerimist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing