PM: Eesti talud varustavad Läti poode köögiviljaga

04. jaanuar 2006, 07:59

Et Lätis on kodumaised porgandid ja kartulid otsakorral, alustasid sealsed kauplused köögiviljade sisseostmist Eestist.

Lätlaste hinnangul kasvatavad siinsed tootjad rohkem ja parema kvaliteediga köögivilja, kirjutab Postimees.

Rimi Balticu puu- ja köögiviljade hankejuht Anton Nõomaa ütles, et Rimi Baltic on asunud oma Läti kaupluste jaoks köögivilja sisse ostma just Eestist. «Porgandeid hakkame tooma Kadarbiku talust, kartuleid juba toome Talukartulist,» märkis Nõomaa.

Porgandi puhul võib tema hinnangul olla Eestist ostetav kogus umbes 500 tonni ja kartuli puhul ligi 1000 tonni. «See moodustab 40?60 protsenti kogu Rimi Latvia kartuli- ja porgandimüügist kuni järgmise saagini,» märkis Nõomaa.

Eesti köögiviljatootjad on Nõomaa hinnangul Läti köögiviljakasvatajatest viis-kuus aastat arengus ees.

Harjumaal asuva Kadarbiku talu peremees Ants Pak tunnistas, et Rimi hakkab neilt tõepoolest porgandeid Lätti viima. «Ju ei ole Lätis nii palju suuri tootjaid, kes suudaksid Rimi ketti varustada,» arvas Pak.

Pak lubas, et tema talul jätkub porgandit nii Eesti kui Läti jaoks kevadeni. «Poola ei müü enam nii odavalt kui eelmisel aastal, sest tootmiskulud on kallimaks läinud,» märkis Pak üht põhjust, miks lätlased rohkem Eesti poole vaatavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing