Mustika keskus seisab pooltühjalt

Gert D. Hankewitz 05. jaanuar 2006, 00:00

"Ei, mitte ühtegi, viimane võeti paar kuud tagasi ära. Üks rentnik läks ja teine tuli kohe sisse," vastas Järve Keskuse juht Vello Lokk küsimusele, kas neil veel vabu kaubanduspindu on.

Sarnaseid vastuseid andsid ka teised Tallinna suuremate kaubanduskeskuste juhid.

Rocca al Mare keskuse juht Mati Pops märkis, et uute äride avamise sooviavaldusi tuleb pidevalt juurde.

Norde ja Lasnamäe Centrumi juhi Ardi Roosimaa sõnul on keskus juba avamisest saati rentnikest pungil olnud. "Reeglina on uus leping juba sõlmitud, kui vana lõpeb. Olukorda, kus pind ootaks, tuleb harva ette," lisas ta.

Vaid endise Kadaka turu territooriumil asuv keskus Mustikas on rentnikega kõigest pooleldi täidetud, mistõttu on ka keskuse külastatavus teistega võrreldes väike.

Sikupilli keskuse juhi Savo Urke hinnangul on Mustika probleem halb asukoht. Keskus pole tänava ääres, vaid garaa?ide vahel, mis keskuse avarust kokku surub ning kliente ligi ei kutsu. Kui kundesid pole, ei unista ka rentnikud sealsest pinnast.

Kristiine keskuse juhi Allan Remmelkoore sõnul ei kipu rentnikud Mustika keskusse minema just seetõttu, et seal pole ees tuntud nimedega kaupluste kihti, mis kliente tooks. Ükski pood tema sõnul ise rasket vaeva klientide ligitõmbamisega nägema hakata ei taha.

"Arvan, et probleem on planeeringus ja Kadaka turu imagos," andis Magistrali keskuse juht Indrek Jussi Mustika ebapopulaarsusele põhjuse - Kadaka turu nimi lisab kohale halba maiku. "Kui ühes otsas käiakse ja teine on tühi, siis on midagi valesti," lisas ta, täpsustades, et kuuldavasti läheb keskuse parempoolses otsas asuval Prismal väga hästi.

Magistrali keskuses probleeme rentnikega ei ole, maja on täis ja 13 800 ruutmeetri suuruses laienduses, mida varsti ehitama hakatakse, on Jussi sõnul juba kolmveerand pinnast kinni.

Mustika keskuse juht Valentina Liinsoo pole vähestest rentnikest häiritud ning tunnistas positiivse tooniga telefonis sama, mida konkurendid tema keskuse kohta väitsid.

"Esialgsete arendajate suur viga oli, et keskuse kokkupanek oli ilma selge kontseptsioonita ja läbi mõtlemata," sõnas ta, kuid lisas, et tegelik situatsioon pole selline, nagu ei tahaks ükski tuntud pood keskusesse tulla. "See, kes tahab, neid ei taha meie," sõnas ta, täpsustades, et keskus ei ole rõivapoodide, vaid kodukaupade jaoks. Näiteks Montonist, Sportlandist või mõnest teisest tuntumast nimest Liinsoo huvitatud ei ole. "Eks nad ole ka profid, aga see ei ole see koht, kus nad müüksid. Eestis on keskused juba paigas," ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing