Pidur intressidele tekitas ralli

Raivo Sormunen 05. jaanuar 2006, 00:00

Teisipäeval oli USA börsidel selle aasta esimene börsipäev ja kohe toimus korralik börsiralli. Põhjust selleks andis selleks USA keskpanga 13. detsembril toimunud koosoleku raporti avaldamine, kus mainiti et intresside tõus võib varsti lõppeda.

Keskpankurid küll intresside tõstmise lõpetamise kohta täpset aega ei andnud, küll aga suudeti lämmatada investorite mure, et pank võib intresside tõstmisega nii kaugele minna, et majandus maha jahtub.

"Aktsiate tõus näitas, kui tähtsad on intressimäärad ja mida keskpank mõtleb," ütles APle Ryan Beck & Co peamaakler Jay Suskind.

Keskpanga sõnad varjutasid isegi nafta 3,4% hinnaralli, tööstussektori indeksi prognoositust väiksema näitaja ja ehituskulutuste madala tõusu detsembris. Samuti jäi tahaplaanile jaekaubandusgigandi Wal Mart Storesi teadaanne, et suurtest allahindlustest hoolimata suudeti jõuluhooajal täita vaid oma minimaalne müügiprognoos.

USA turgude optimism kandus eile ka Euroopasse viies juhtivad turuindeksid mitme aasta kõrgtasemeteni.

Ettevõtete poolel läks väga hästi Suurbritannia rõivamüügifirmal Next, mis teatas et möödunud aasta maksude-eelne kasum peaks ulatuma 450 miljoni naelani (analüütikute keskmine ootus oli Thomson Financiali andmeil 422 miljonit naela).

Rõivakompanii teatas, et nõudlus kasvas juba enne detsembrikuu jõuluhooaega ja firmal õnnestus seekord vähemate allahindlustega kaupa realiseerida. Aktsia oli õhtuks kosunud 10,05 % tasemeni 1676 penni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing