Aasia autotootjad suurendasid 2005. aastal taas USAs turuosa

05. jaanuar 2006, 12:09

Aasia autotootjad võitsid USA autoturul taas turuosa ulatudes 2005. aasal rekordilise 36,5 protsendini, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

Eile avaldatud statistika kohaselt oli veel 2000. aastal saareriigi autotootjate turuosa alla kolmandiku ehk täpsemalt 28,1 protsenti. Kolme USA autotootja, General Motorsi, Fordi ning Chryslery turuosa langes pretsedenditult madalale 56,9 protsendini võrrelduna 61,7 protsendiga kolm aastat tagasi.

Uudisteagentuuri Associated Press teatel oli Ameerika autofirmadel ka mõningaid helgemaid momente. Näiteks edukaim bränd oli 2005. aastal USA turul Chevrolet minnes esimest korda pärast 19 aastast vaheaega mööda Fordist. ?See kinnitab meie võimet toota tööstusharu juhtivaid sõidukeid,? kommenteeris agentuurile General Motorsi turu- ja tööstusharu analüüsi juht Paul Ballew. Möödunud aasta üheksa kuuga on General Motors saanud juba kahjumit tervelt 4 miljardit dollarit (50 miljardi krooni) kahjumit ning mõne analüütiku hinnangul võib praegu veel maailma suurim autotootja minna veel selle aasta jooksul pankrotti.

Detsembris kasvas Toyota müük USAs kaheksa ning Lõuna-Korea autotootja Hyundai müük kasvas koguni 16 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing