Otepääl algab suusapidu

Ülle Hallik 06. jaanuar 2006, 00:00

Kui alustada ilmast, mis Otepää etappidel alati peavalu on valmistanud, siis lubavad tänavused prognoosid suhteliselt sõbralikku ilma. Möödunud aastal jäi teine võistluspäev suure lumetormi tõttu lausa ära, ilmataat pole korraldajate sõber olnud ka varasematel aastatel ning pakkunud kord tihedat vihmasadu, kord krõbedaid külmakraade või liig tugevat tuult.

Tänavused prognoosid lubavad, et õhutemperatuur jääb nulli ja paari külmakraadi vahele. Küll on aga homme põhja suunalt oodata pealetungivat sooja õhku, mis võib külma aluspinna kohale jõudes põhjustada jäidet, samuti pole välistatud jäävihm ja tihe udu.

Otepääle on oodata paarikümne riigi suusatajaid, viimasena aktsepteeris võistluste ?ürii suhteliselt eksootilise suusamaa Kreeka osavõttu. Omadele kaasaelamise kõrval saab pilgu heita maailma esisuusatajate olümpiaeelsele vormile, kohal on Norra suusaässad eesotsas Frode Estiliga. Venemaa esinduse säravaimad nimed on Vassili Rot?ev, Mihhail Dementjev ja Salt Lake City olümpial 50 km klassikamaratoni võitnud Mihhail Ivanov.

Praeguse hetke parimas koosseisus osaleb Otepää etapil Rootsi meeskond, kelle esinumber on Mathias Fredriksson. Saksamaa saadab Eestisse aga teise suurusjärgu tähed, ajakirjanduse andmetel on Axel Teichmann ja Andreas Schlütter kergelt haigestunud ning MK-sarja liider Tobias Angerer keskendumas treenimisele, sest Nove Mestos polnud tal erilist minekut - kõigest 35. koht. Tugevatest on kohal veel suusavahetusega jälitussõidu maailmameister prantslane Vincent Vittoz, t?ehh Luka? Bauer ning itaallased Giorgio di Centa ja Fulvio Valbusa. Viimasel nädalal on haiguste tõttu teatanud oma eemalejäämisest mitme riigi koondised, viimati Austria, Liechtenstein ja Slovakkia.

Lisaks suusakuulsuste mõõduvõtmisele pakub Otepää muudki meelelahutust. Nii näiteks võib homme kell 16 Combacki ööklubis maailmakarikale kaasa laulda, saate võtab linti ETV. Saatejuht on Reet Linna ja erikülaline Gerli Padar.

Täna kell 20 on võistluste avamisele Tehvandi staadionile sissepääs tasuta.

Kasulik on ehk teada sedagi, et öömaja Otepäält otsida ei tasu, lähimaid vabu hotellikohti võib leida mitte lähemalt kui 50 km.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing