Vähendagem töiseid esmaspäevi

Mati Feldmann 06. jaanuar 2006, 00:00

Nädalapäevadest meeldib mulle kõige rohkem laupäev, sest on vaba päev, ja veel üks vaba päev seisab ees. Teisena meeldib mulle reede - ehkki tööpäev, aga see-eest on kaks vaba päeva ees. Ja pühapäev meeldib ka, lihtsalt vaba päev.

Aga kõige vähem meeldib mulle esmaspäev. Valesti teevad need õppe- või tootmistöö organisaatorid, kes panevad kohe esmaspäeva hommikuks raske kontrolltöö või koosoleku. Arvates, et nädalat tulebki alustada raske pingutusega nagu 400 m tõkkejooksu ilma soojenduseta. Statistika järgi juhtub südameinfarkte kõige sagedamini just esmaspäeval.

Tüürin sinnakanti, et "raisku läinud" riigipüha eest tuleks anda vaba esmaspäev. Ent mis annab alust arvata, et esmaspäeva vaevused ei kandu üle teisipäevale? Aga inimesele on aastasadadega seitsmepäevane rütm sisse taotud, kus teisipäev on juba viljakama töö päralt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing