Börsikommentaar: kuld 25 aasta kõrgtasemel, Aasia aktsiad ligi 10 aasta tipptasemel

09. jaanuar 2006, 09:35

Kulla hind tõusis täna hommikul Aasias 25 aasta kõrgeimale tasemele.

Kullaunts maksis kell 8:40 543,70 dollarit. Kulda osteti, kuna kardetakse, et tõusnud nafta hind kasvatab inflatsiooni, vähendades alternatiivsete varade nagu aktsiate ja võlakirjade atraktiivsust.

?Nüüd on näha, et fondid on tagasi (kulda ostmas) ja järgmine hinnasiht on 562 dollarit untsist,? ütles Angel Commoditiese Indias Hyderabadis asuv fondijuht Bharath K. Rekapalli Bloombergile. ?Kuld ammutab jõudu nafta hinna tõusust. Tõusutrend on jõus ja jääb väga tugevaks.?

Aasia aktsiaturg tõusis pea 10 aasta kõrgeimale tasemele. Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific indeks tõusis täna Hongkongi aja järgi pärastlõunaks 0,8 protsenti, 129,49 punktini. Sellest väärtusest kõrgemal sulgus indeks viimati 1996. aasta mais.

Aasias vedasid tõusu kallinenud toorainete hinnad ? vask, kuld, nafta.

?Kaevandusaktsiatesse on veel jäänud piisavalt väärtust, et olla tõusu suhtes optimistlik,? ütles State Street Global Advisorsi fondijuht Don Hamson. ?Toorainehinnad on kaevandajate poolt ette müüdud suhteliselt pikaks perioodiks kindla hinnaga, mistõttu neid on ka turvalisuse element sees.?
Hiina suurima naftakompanii PetroChina aktsia hind tõusis 3,1 protsenti, 6,75 Hongkongi dollarile. Maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billiton aktsia tõusis 2,7 protsenti, 40,73 Austraalia dollarile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing