EPL: Tervisekaitsjad soovitavad vältida Türgisse sõitmist

09. jaanuar 2006, 08:56

Eesti epidemioloogid ei soovita külastada lähiajal Türgit, kus levib linnugripiviirus H5N1, kirjutab Eesti Päevaleht.

Möödunud nädala lõpus näitasid Türgi pealinnas Ankaras kolme inimese analüüsid selle viirusega nakatumist. Varem oli Türgi idaosas Vani regioonis Dogubayaziti linnas, umbes tuhande kilomeetri kaugusel Ankarast, surnud kaks H5N1-ga nakatunud last.

Tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõuniku Kuulo Kutsari kinnitusel jälgitakse olukorda Türgis väga pingsalt ning hetkel viibib Ankaras Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) epidemioloogide meeskond. ?Meie soovitus on Türgit momendil mitte külastada,? lausus Kutsar.

Epidemioloogianõuniku arvates pole linnugripi probleem tervikuna sugugi üle paisutatud ning murelikuks teeb asjaolu, et viirus on levinud poole aastaga Kagu-Aasiast lääne poole.

Sotsiaalministeeriumis valmis hiljuti linnugripiga võitlemise plaan, mis peaks lähiajal valitsusse jõudma. See näeb ette haiglate ja arstide valmisolekut, koolitust, diagnostikat ja tõrjemeetodeid.

Eesti ja kogu Euroopa Liit on keelanud Türgist eluslindude sisseveo. ?Türgi suhtes kehtestasime piirangud esimesest sealsest linnugripidiagnoosist alates,? lausus veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Daisy Järva Eesti turismifirmade liidust märkis, et hetkel pole Türgis rannahooaeg ning eestlaste massi seal ei viibi. ?Meie seisukoht on toimida nii, nagu kõik põhjala riigid seda teevad. Jälgime alati välisministeeriumi soovitusi,? kinnitas Järva.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing