Kangus: Ebaefektiivsus ja monopolism on saavutanud uue võidu

09. jaanuar 2006, 17:11

MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimees Aivo Kangus leiab, et kekkonnaministeeriumilt akrediteeringu mitte saamine on arusaamatu ning põhjendamatu.

'Ebaefektiivsus ja monopolism on saavutanud uue võidu ja tarbija on see kes selle vahe kinni maksab,' ütles Kangus ning lisas, et Arusaamatuks jääb, mida Keskkonnaministeeriumis pakendi lugemissüsteemi all mõeldakse.

'OÜ Pandipakend on ostnud 10t ulatuses tagatispakendeid kokkusurutud kujul. Kokkusurutud kujul muutub palju pakendeid kõlbmatuks ning nende eest tagatisraha ei maksta. Paljud väikepoodnike sõnul ei maksa Pandipakend välja niipalju tagatisi, kui peaks,' ütles Kangus.

Kangus lisas, et majanduslikust aspektist jagan äriühingu muret, sest kui turule tuleb teine tegija, kes suudab pakkuda teenust 1/5 võrra odavamalt siis see on argument, mis paneb taotlusele vastu seisma.

'Eesti pandipakendi turg on hinnanguliselt 130 miljonit krooni aastas. Paarkümmend miljonit krooni sellise kokkuhoiu juures aga ei taheta kellelegi teisele anda. Lugemissüsteemi juurde tagasi tulles on Pandipakendil nende endi sõnul veaprotsent 3, meie suudaksime seda tublisti vähendada. Arusaamatu on, miks kallim süsteem on saanud õigustused,' ütles Kangus.

'Kõiki joogitootjaid mittehõlmav äriettevõte ja kallim variant on saanud küll võidu kuid meie pingutame edasi,' sõnas Kangus optimistlikult.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing