MTÜ Eesti Pakendiringlus ei saanud panditaaraga tegelemise luba

ÄP 10. jaanuar 2006, 00:00

Keskkonnaminister Villu Reiljan ei akrediteerinud Eesti Pakendiringlust üleriigilise tagatisrahaorganisatsioonina, sest taotluses ei ole selgitatud kavandatava süsteemi kaudu turule toodavate toodete ega nende müügivõrgu andmeid. Samuti ei ole selgitatud süsteemi kuuluvate pakendite tagasivõtusüsteemi ehk kokkuleppeid kaubandusega laiemalt, kelle kaudu tagasivõtt peab toimuma, teatas ministeerium.

"Mitme tagatisrahaorganisatsiooni toimimine Eestis on pakendiseaduse alusel kahtlemata võimalik, kui suudetakse täita pakendiseadusest tulenevaid nõudeid. Selleks on vajalik arusaadav kontrolli- ja loendussüsteem koos oluliste osapoolte koostöövalmidust esitavate kokkulepetega," selgitas ministeeriumi jäätmeosakonna juht Peeter Eek.

Eesti Pakendiringluse juhatuse esimees Aivo Kangus leiab, et akrediteeringu andmata jätmine on põhjendamatu. "Ebaefektiivsus ja monopolism on saavutanud uue võidu ja tarbija on see, kes selle kinni maksab," ütles Kangus.

Eesti Pakendiringlus loodi taotluse alusel, mis tagatisrahaga pakendeid ei käsitlenud. 2005. aasta novembris esitas MTÜ taotluse lisa, millega soovis akrediteeringut ka tagatisrahaga joogipakenditega tegelemiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing