Börsikommentaar: Mida oodata Tallinna Kaubamajalt?

10. jaanuar 2006, 09:29

Tallinna Kaubamaja tütarettevõte Selver avaldas eile kvartali- ja aastatulemused. Ettevõte on näidanud tugevat kasvu, mis tuli küll suuresti Tirsi arvelt.

Kasuminumbrit pole ettevõte avaldanud. Samuti pole avaldatud käibeprognoosi. Selveri juht Ain Taube ütles eilsel pressikonverentsil, et käive peaks suurenema rohkem kui jaekaubandusturu keskmine. Sel aastal peaks jaekäibe kasv aeglustuma, kuid 10 protsendist allapoole ei tohiks see langeda.

2006-2007 aastal plaanib Selver avada kümme uut kauplust ? Tallinnas, Jõhvis (selle aasta kevadel), Narvas, Haapsalus, Pärnus ja Keilas. Selver kavatseb laieneda ise uusi poode rajades, mitte poodide ülevõtmise teel.

Tallinna Kaubamaja aktsia tõusis eelmisel aastal korralikult, kuid andis tipptasemelt novembris-detsembris järele ning on viimasel ajal praktiliselt paigal seisnud. Aktsia hind on kasumiga aktsia kohta võrrelduna kallis ? P/E suhteks 31, olles samas hinnaklassis kõige kallima Starmaniga.

Võimalik, et Kaubamaja aktsial jagub veel ka tõusuruumi, sest ohumärki Selveri laienemise peatumisest ei tulnud ? seega laienemine jätkub. Iseasi on see, kui palju on veel Eestis kiire kasumlikkusega laienemisruumi. Mingil hetkel hakkavad investorid soovima näha lisaks kiirele kasvule ka oluliselt suuremat kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing