EPL: Rootsi tunneb huvi Eesti kuuseistikute vastu

10. jaanuar 2006, 08:18

Kui rootslastega peetavad kuuseistikute müügi läbirääkimised õnnestuvad, tuleb kuuseistikutest vägisi nappus kätte.

Erametsa Majandamise Ühistu juhataja Toomas Krevald lubas Järvamaale Koigi valda Huuksi külla lisaks kahele kasvuhoonele veel ka kolmanda püsti panna, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuuldavasti vajab Rootsi eelmise aasta tormist kahjustanud metsa asemele aastatel 2007? 2008 vähemalt 200 miljonit kuusetaime,? sõnas Krevald. Märgatavat hinnavahet siin ja Rootsis kasvavatel kuusetaimedel ei ole.

Oma osa kasvanud nõudluses on ka eelmisest aastast PRIA kaudu antaval põllumaade metsastamise toetusel, mis tekitas ostuhuvi kõigi puuliikide vastu.

Metsaomanikud kurdavad aga istutusmaterjali nappust. Kui 2001. aastal kasvatasid riigifirmad ja erakasvatajad männi-, kuuse- ja kasetaimi 14,1 miljonit ja istutati 14,3 miljonit taime, siis 2005. aastal kasvatati 13,8 miljonit ja pandi maamulda ligi 17,2 miljonit taime.

RMK taimemajanduse osakonna juhataja Esko Krinali sõnul on neil tänavu kevadeks eratarbijatele tellimusi kokku enam kui miljonile taimele, koos ligi 60 erakasvataja poolt kasvatatuga peaks müügile tulema 22 miljonit kuuse-, männi- ja kaseistikut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing