ÄL: Leedulaste suur kiirtoidukett tuleb Eestisse

11. jaanuar 2006, 08:06

Leedus ja Lätis üle 30 pitsarestorani omav Cilija alustab sellel aastal tegevust ka Eestis.

?Konkurentsi me ei karda,? ütleb Cilija turundusdirektor Mindaugas Gumauskas ja lisab siis mõtlikult: ?Ausalt öeldes meil õigeid konkurente polegi.? Eestis tegeleb Cilija hetkel juriidikaga, tütarfirma asutamise ja juhi otsimisega. ?Meil on mõned kandidaadid, kelle vahel valida,? ei taha Gumauskas detailidesse veel laskuda.

Ärileht kirjutab, et üle 400 miljoni kroonise aastakäibega kiirtoidukett on asutatud kaksteist aastat tagasi. Leedus on praegu 24 restorani, Lätis üheksa. Leedu turuosa on umbes 50% ja turundusdirektor kinnitab, et liidrid ollakse ka Lätis. Rõhuva enamiku kohti võtavad enda alla Cili Pica kaubamärgi all tegutsevad pitsarestoranid, kuid on ka mõned bistrood, kohvikud ja Leedu rahvustoitu pakkuvad kohad. Nimi Cili ja Cilija ise tulevad t?illipipra nimetusest. ?See tähendab, et oleme kuumad ja tugevad,? naerab Gumauskas.

Ka eestlased ei karda konkurentsi. ?Pole neist kuulnudki,? ütleb Eesti suurima ja tegelikult ka ainukese pitsaketi Peetri Pizza omanik Madis Kinks. Tema juhitud firma Robinson Restoranid jagab frantsiisiõigust kaubamärkidele Peetri Pizza ja Papa Pizza. ?Kesklinna me ei trügi,? räägib Kinks, ?üritame olla rohkem supermarketite ja liiklussõlmede läheduses.? Praegu on üle Eesti viisteist Peetri Pizza ja kuus Papa Pizza müügikohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing