Helenius: partnerid läksid Väätsa Agrot müües ahneks

Martin Hanson 12. jaanuar 2006, 00:00

Helenius paneb vastaspoole ahnuse liigse julguse ja vastaspoole usaldamatuse nimele.

Eilne Ärileht kirjutas, et Helenius müüs perekond Lillepeale oma vähemusosaluse Väätsa Agros.

"Meie huvi oli algusest peale saada suurimaks investoriks Väätsa Agros. Meil olid ostukokkulepped ka teiste suuremate osanikega. Nemad muutusid aga ahneks ning soovisid saada liiga kõrget hinda," ütles Helenius ning lisas, et Trigoni pakkumine oli väga helde ning parem, kui Väätsa Agro eest täna saada võiks.

"Müük oli põhjustatud teadmisest, et suurosalust me Väätsas ei saa ning väikeosanikuna pole mõtet jätkata," ütles Helenius.

"Ma ei usu, et keegi teine Väätsa eest isegi meie pakutud hinda pakuks. Kogu põllumajandussektor on olnud alates ELiga liitumisest tõusul. Nüüd hakkab aga reaalsus ennast näitama, mis tähendab, et näiteks piima hind langeb ning farmide väärtus pole enam see mis varem," lisas Helenius.

Investeerimist farmidesse Helenius ei jäta, kuid loodab, et tulevased partnerid on rohkem kursis investeerimis- ja rahamaailma põhimõtetega ning leiavad endale professionaalid abiks, et selgitada, mis on investori kaasamise plussid.

"Eestis on tegemist põllumajanduses siiani pereäridega, millel on ka suur sentimentaalne väärtus. Tuleks aga aru saada, et investorid hindavad farmi potentsiaali ning ei alusta lammutamist," ütles Helenius.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:42
Otsi:

Ava täpsem otsing