Kristjan Lepiku konto avati osaliselt

12. jaanuar 2006, 00:00

Detsembri lõpus saavutasid USA väärtpaberijärelevalve komisjon (SEC) ja LHV partner Kristjan Lepik kokkuleppe, mille järgi saab Lepik oma Nordea Panga kontolt välja kanda iga kuu 2550 dollarit (33 000 krooni) elamiskulude katteks.

Samas on SEC ja Lepik kokku leppinud, et Lepiku ülejäänud raha jääb külmutatuks. Lisaks on mõlemal osapoolel võimalik viiepäevase etteteatamisega paluda kohtult nende tingimuste ülevaatamist.

"Sarnaselt LHVga lepiti kokku esialgse (novembrikuise) hagi tagamise määruse muutmises," lausus Lepiku advokaat Marti Hääl. See tähendab seda, et nagu LHV sai osa USAs külmutatud kontosid lahti, saab Lepik oma pangakontot vastavalt määrusele kasutada.

Hääl lisas, et esialgse hagi tagamise määrust muudeti ka formaalselt. "Esialgne hagi tagamine muutus tähtajatuks, st menetluse lõpuni, kui pooled ei taotle varasemalt selle muutmist."

Kui varem oli Lepiku kohtuistung lükatud 21. detsembrile, siis tema advokaadi sõnul seda istungit ei toimunud ja järgmise istungi toimumise kohta ei ole ka midagi teada. "Enne peaks SEC oma seisukoha lõplikult kujundama, lõpliku haginõude ja tõendid esitama," märkis Hääl. "Siis saab Lepik sellele alles sisuliselt vastata."

Hääle sõnul on eesmärk saavutada mõistlik kokkulepe ja selleks on SECiga läbirääkimised alanud. "Sõltumata Lepiku õiguslikust positsioonist oleks ainuüksi USA kohtumenetluse kulude vähendamine või vältimine tähelepanuväärne argument selles asjas kokkuleppe tegemiseks," nentis advokaat.

SEC süüdistab Kristjan Lepikut ning teist LHV endist töötajat Oliver Peeki infovarguses ning ebaseaduslikes väärtpaberitehingutes. Novembris külmutati lisaks nende varale ka LHV klientide kontod USA maakleri Interactive Brokersi juures.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing