EPL: Segane raudteeremont tõi riigile suure trahvi

12. jaanuar 2006, 07:27

Eesti pidi ELile eelmisel aastal maksma 36,5 miljonit krooni trahvi, sest Eesti Raudtee ei suutnud raudteerööbaste vahetamisel täita abiprojekti tingimusi.

Eesti Raudtee uuendas euroraha eest Tapa?Lehtse vahelise raudteelõigu asemel Muuga naftaterminali viivat raudteed, kirjutab Eesti Päevaleht.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile põhjendas raudteefirma Muuga naftaterminali viiva teelõigu eelistamist asjaoluga, et korrastatud teelõik oli raudteeohutuse poolest kriitilisim punkt Tallinna?Narva raudteel. Lisaks plaanivälistele remonditöödele ei suutnud Eesti Raudtee kinni pidada ka projektis kehtestatud tähtaegadest ja lõpetas euroabist tehtud investeeringud 2003. aasta asemel 2004. aasta lõpuks.

Euroopa Komisjoni ei rahuldanud ei Eesti Raudtee ega ka valitsuse eelmise aasta suvel antud selgitused ja komisjon asus seisukohale, et finantseerib ainult Eesti Raudtee projektikohaseid parandusi. Kuna Eesti Raudtee ei täitnud projekti tingimusi, siis tuli valitusel tagastada komisjonile 36,5 miljonit krooni.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Anu Hallik-Jürgenstein ütles, et antud trahvijuhtum on ainus, kus Eesti Raudtee on euroabitingimusi rikkunud. Kuid ka senini ainsat trahvi ei soovi riik enda kuludesse jätta ning hetkel kaalutakse võimalust nõuda trahvisumma välja Eesti Raudteelt.

Eesti Raudtee pressiesindaja Priit Koffi sõnul ei ole hiigeltrahvis süüdi ettevõtte omanikud ning trahv määrati paljuski eelmiste majandus- ja kommunikatsiooniministrite ja teiste valitusliikmete puuduliku euro- ametnikega suhtlemise tõttu.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing