PM: Eesti loodab ühendada kapitali ja teadmised

12. jaanuar 2006, 08:14

Majandusministeerium esitles teisipäeval Eesti Arengufondi seaduse eelnõu, mille majandusminister Edgar Savisaar valitsusele veel jaanuaris esitab.

Eesti Arengufond on avalik-õiguslik ettevõte, mille idee võeti Soomest, kus käivitus edukalt samasugune SITRA projekt. Soomlaste arengufondi tegevuse põhimõte on tippteadmiste rakendamine ühiskonna arenguks. Selle tulemusena on Soome arenenud maailma innovaatilisemaks riigiks, kirjutab Postimees.

Savisaar, kes loodab, et peagi jõuab arengufondi seaduse eelnõu ka Riigikogusse, ütles, et Eesti Arengufond peab töötama katalüsaatorina, eraldades raha innovatiivsetele projektidele, mis tõstaksid Eesti konkurentsivõimet maailmas.

Fondi nõukokku peaksid eelnõu järgi kuuluma seitse inimest: haridus- ja teadusminister, majandus- ja kommunikatsiooniminister, rahandusminister, riikliku ülikooli esindaja ning riigikogu majanduskomisjoni kinnitatud eksperdid.

Arutelul viibinud riigikogu esimees ja akadeemik Ene Ergma lisas, et fondi nõukogu peaks olema võimalikult apoliitiline, sest vastasel juhul ei saa see stabiilselt ja efektiivselt töötada.

Savisaar pareeris ministrite nõukokku kuulumist kritiseerivaid lauseid, öeldes, et Eesti Arengufondi nõukogu liikmed valitakse viieks aastaks ning seega ei pruugi neil säilida reaalne poliitiline võim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing