Äripäev kaebas vaidluse Edgar Savisaarega edasi riigikohtusse

ÄP 13. jaanuar 2006, 00:00

Eelmise aasta detsembris jättis Tallinna ringkonnakohus jõusse linnakohtu otsuse, mille kohaselt ei pea leht Savisaarele viimase nõutud miljonit krooni maksma, ent peab mõned lehes avaldatud andmed ümber lükkama.

"Otsustasime otsuse edasi kaevata, kuna ei saa nõus olla ringkonnakohtu otsusega, mis nõuab meilt avalikkust eksitava teate avaldamist ajalehes," ütles Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov. "Olime ja oleme veendumusel, et toimetuse käsutuses oli piisavalt tõendeid väitmaks Edgar Savisaare majandussidemete olemasolu Leonid Apananskiga. Näiteks ei saa me olla nõus ringkonnakohtu järeldusega, et Apananski polevat kinni maksnud Savisaare isiklikke kindlustusarveid 2001. ja 2002. aasta eest, samas on aga ka asjaosalised ise seda fakti avalikult tunnistanud."

Äripäeva esindab kohtus vandeadvokaat Indrek Teder advokaadibüroost Teder, Glikman & Partnerid.

Edgar Savisaare esindaja vandeadvokaat Üllar Talviste ütles, et kui kaks esimest kohtuastet on andnud ühtemoodi õigusliku hinnangu, siis ta ei näe põhjust, et riigikohus peaks teistmoodi otsustama.

Edgar Savisaar esitas hagi Äripäeva vastu 2003. aasta veebruaris enne Riigikogu valimisi, mil ilmus artikkel "Kahtlane raha Savisaarele". Artikkel kirjeldas, kuidas tollal kriminaalasjas kahtlustatav kindlustusärimees Leonid Apananski oli maksnud kinni Savisaare kindlustusarveid. Apananski oli kinni maksnud ka Savisaarele osutatud suhtekorraldusteenuse.

Savisaar välistas hagis 2003. aasta kindlustuspoliisi tasumise, kuid ei eitanud 2001. ja 2002. aasta poliiside tasumist Apananski poolt.

Savisaar leidis ka, et suhtekorralduse teenuse eest ei tasunud Apananski talle isiklikult. Savisaar leidis ka, et Apananskilt saadud raha ei saa nimetada kuritegelikuks rahaks, nagu artiklis nimetati.

Äritehingute ning eraelu salastatust ettekäändeks tuues nõudis poliitik kohtus au teotamise lõpetamist, ebaõigete andmete ümberlükkamist ja kahjutasu miljon krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing