Rimi Eesti Food tahab tänavu avada seitse uut kauplust

Andres Kärssin 13. jaanuar 2006, 00:00

Aasta tagasi ICA Balticu ja Kesko Foodi ühinemisel tekkinud Rimi Eesti Food avas 2005 ainul ühe kaupluse - Säästumarketi Sauel. "Seda oli natuke vähe," tõdes ettevõtte tegevdirektor Ruth Laatre, lisades samas, et mullu keskenduti peamiselt ühinemisprotsessile ning olemasolevate kaupluste uuendamisele ja kaubamärkide ühtlustamisele. Laatre sõnul on Rimi eesmärgiks avada 2006 seitse uut kauplust.

"Lepingud on allkirjastatud nelja Säästumarketi ja ühe hüpermarketi ehituseks, ülejäänute osas käivad aktiivsed läbirääkimised," ütles Laatre. Rimi järjekorras kaheksas hüpermarket tuleb Narvasse, uued Säästumarketid avatakse Sakus, Narvas, Tartus ja Sillamäel. Viimati mainitud kohas sulges Kesko ebaefektiivse Säästumarketi 2004. aastal, kuid discounter-keti praegune omanik rajab Sillamäe poe uude asupaika.

Lisaks on Laatre sõnul tõenäoline sel aastal ka ühe supermarketi avamine. Samuti laiendab Rimi esimesel poolaastal oma Jüris asuvat peakorterit ning ehitab uue tsentraalköögi. 1110ruutmeetrine köök hakkab varustama Rimi kõiki siinseid kauplusekette.

Rimi Balticu müügikäive Eestis oli mullu 5,07 miljardit krooni, mis annab siinsel jaekaubandusturul 25protsendise turuosa. Ettevõte ei täpsustanud veel oma kauplusekettide kasuminäitajaid.

Laatre kinnitusel oli Rimi Eesti kogukäibest alla miljardi krooni supermarketite kanda, ülejäänu jagunes võrdselt hüpermarketite ja Säästumarketite vahel. Säästumarketid jätkasid mullu sama kasumlikult kui aasta varem, tuues omanikule sisse 90-100 miljonit krooni.

Rimi mullune käibe kasv - 15% - oli konkurentide Selveri ja ETK varasemate hinnangute kohaselt rahuldav, sest jäi veidi alla jaeturu üldisele kasvule. Samuti üllatas konkurente Rimi kõigest 9protsendine kasv detsembris.

Laatre sõnul oli Rimi säärane aastane kasvunäitaja loogiline: "Turule sisenes T-Market uue tegijana, automaatselt pidid ka turuosad ümber jagunema." Ta lisas, et T-Marketi tulek ei mõjutanud mitte ainult samas ni?is tegutsevat Säästumarketit, vaid ka teisi kauplusi. Lisaks viitas Laatre mullustele ümberkorraldustele ja juhivahetustele ettevõttes, mis jätsid tegevusele oma jälje.

Eestis on Rimi Balticul kokku seitse hüpermarketit, kuus supermarketit, 48 Säästumarketit ja üks Supernetto cash & carry. Müügipinna suurus Eestis on 73 000 ruutmeetrit ja 2005. aasta käive müügipinna ruutmeetri kohta 69 000 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing