EPL: Panga lemmikuks saamise nõuded erinevad oluliselt

16. jaanuar 2006, 07:53

Personaalpanganduse kliendiks peavad pangad eraisikuid erinevate näitajate põhjal.

Nii Hansapank kui ka SEB Eesti Ühispank eeldavad head sissetulekut ja märkimisväärseid varasid, Sampo pank ja Nordea pank käsitavad personaalpanga kliendina ka inimest, kes on teatud summa ulatuses laenu võtnud või säästnud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Näiteks peab Sampos säästma vähemalt aasta jooksul 1000 krooni kuus või laenama oma kodu tarvis minimaalselt 500 000 krooni.

?Me arvestame inimese kogulaekumist pensionifondi, st et inimese palgast arvestatud summale (2%) lisandub riigi lisatud 4%,? selgitas Sampo panga kommunikatsioonijuht Anneli Rõuk. ?Tähtsad on investeeringud, inimese arvel ei pea ilmtingimata 250 000 krooni olema.?

Hansapanga personaalkliendiks saab inimene, kelle likviidsed varad ületavad miljoni krooni piiri või kelle sissetulek on minimaalselt 35 000 krooni kuus. Kinnisvara või oma firma aktsiad arvesse ei lähe ja ka laenuvõtja ei kuulu nende hulka. ?Meie personaalpangandus keskendub investeerimisvajadustega kliendile,? selgitas meediasuhete juht Kristiina Tamberg. ?Teistele on eraldi pakkumised.?

Erinevalt teistest pakub Krediidipank privaatpanganduse teenust nii era- kui ka ärikliendile. ?Kui klient tuleb panka, ajab ta ju oma ja firma asju korraga,? põhjendas Krediidipanga turundusosakonna juhataja Priit Põiklik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing