Helmese partner sõlmis olulise raamlepingu TeliaSoneraga

16. jaanuar 2006, 10:04

Eesti IT-firma Helmes teatas, et tema koostööpartner Rootsis, Arctic Group, sõlmis olulise raamlepingu TeliaSoneraga.

Raamlepingu kohaselt saab Arctic Groupi juhitud konsortsium, millesse kuulub ka Helmes, osaleda TeliaSonera kümnete miljonite kroonide suurustel tarkvarahangetel.

'Helmes on suurim iseseisev tarkvaraarendust eksportiv firma Eestis. Üks oluline samm sel teel oli telekommunikatsiooni valdkonna infosüsteemide looja Triggeri ost TELE2lt 2005. aastal. Arctic Groupi võit Rootsis näitab, et edu välisturul jätkub,' ütles Helmese juhatuse liige Jaan Pillesaar. 'Arctic Groupi ekspertidega seovad meid pikaajalised koostöökogemused Eesti tolli- ja maksuameti süsteemi üleviimisel Euroopa Liidu tollitariifide süsteemile. Hetkel käib koostöö Läti tolliameti infosüsteemi osas.'

Helmes on suurim iseseisev tarkvaraarenduse peatöövõtja Eestis. Helmese suuremad projektid on klientide teenindusega seotud tarkvaralahendused telekommunikatsiooni, logistika ja finantsvaldkonna ettevõtetes ning avalikus sektoris. Helmese grupi ettevõtete kogukäive 2005 aastal oli üle 100 miljoni krooni.

Arctic Group on Rootsi IT konsultatsiooniettevõte. Arctic Group on keskendunud telekommunikatsiooni operaatorite, avaliku halduse ja tollisüsteemide lahendustele.

Arctic Group tegutseb tihedas koostöös partnerfirmadega üle kogu maailma. Arctic Groupi kuuluv Arctic Customs Solutions on olnud peamine tarnija, teenuse pakkuja ja konsultant Rootsi Tolli IT osakonnale üle 16 aasta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing