VP Marketi käive kasvas mullu Eestis 4,6 korda

16. jaanuar 2006, 13:04

Võrreldes 2004. aastaga kasvas Balti riikide suurima kaubanduskontserni VP Marketi käive Eestis mullu 4,6 korda 1,23 miljardi kroonini.

Aastaga avati Eestis 13 uut kauplust, tänu millele on VP Marketil õnnestunud esmatarbekaupade turul suurendada oma osakaalu neli korda ligi kuue protsendini, teatas ettevõte.

OÜ VP Market tegevdirektori Arunas Zimnickase sõnul aitasid käivet kasvatada nii kaupluste lisandumine, uute klientide leidmine kui ka soodsad hinnad. Neljandas kvartalis avati neli uut T-Marketit, üks Ahtmes ja kolm Tallinnas. Zimnickase sõnul on tarbijad uued T-Marketid hästi omaks võtnud ning tekkinud on lojaalne ostjaskond. 'Tänavu plaanime avada veel ligi 20 uut kauplust,' ütles Zimnickas. 'Aasta teisel poolel loodame avada ka esimesed Maxima tüüpi supermarketid.'

Zimnickas porgnoosis, et Eesti jaekaupade turg kasvab tänavu pisut aeglasemalt kui mullu ? ligikaudu 10 protsenti. 'VP Marketi areng on siiski turu üldisest kasvust tublisti kiirem,' märkis Zimnickas.

Balti riikides ja Rumeenias ning Bulgaarias kasvas VP Marketi kontserni käive kokku mullu ligi veerandi, ulatudes 23,5 miljardi kroonini. VP Marketi peadirektori Gintaras Marcinkevi?iuse sõnul saavutati kiire kasv tänu edukale laienemisele Eestis, Bulgaarias ja Rumeenias, inimeste ostujõu kasvule ning üha tarbijasõbralikumale hinnapoliitikale.

Marcinkevi?ius prognoosib tänavu VP Marketi kontsernile 20-protsendilist käibe kasvu. 'Eesmärki on hoida liidripositsiooni Baltikumis ning jätkata kiires tempos laienemist Eestis,' lisas Marcinkevi?ius.

VP Marketil on tänase seisuga 339 kauplust. Neist 195 töötab Leedus, 100 Lätis, 26 Eestis, 8 Rumeenias ja 10 Bulgaarias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing