VP Market kasvatas käibe miljardiliseks

Andres Kärssin 17. jaanuar 2006, 00:00

VP Market avas Eestis eelmisel aastal 13 uut kauplust ehk siis kahekordistas oma

T-Marketi kaupluste arvu. Ettevõtte hinnangul on kiire laienemine tõstnud poeketi turuosa esmatarbekaupade turul kuue protsendini. Samas jäi leedulastel täitmata algne plaan - tõusta 2005. aastal jaekaupmeeste esikolmikusse ka Eestis, seda kas loomuliku kasvu teel või siis mõne siinse keti ostuga.

Praegu jääb VP Market siinsel turul käibelt maha Rimi Eestist, ETK grupist, Selverist ja asub enam-vähem ühel pulgal Prismaga.

OÜ VP Market tegevdirektori Arunas Zimnickase sõnul aitasid mullu käivet kasvatada nii kaupluste lisandumine, uute klientide leidmine kui ka soodsad hinnad. Neljandas kvartalis avati neli uut T-Marketit - üks Ahtmes ja kolm Tallinnas. Zimnickase sõnul on tarbijad uued T-Marketid hästi omaks võtnud ning tekkinud on lojaalne ostjaskond. "Tänavu plaanime avada veel ligi 20 uut kauplust," ütles Zimnickas. "Aasta teisel poolel loodame avada ka esimesed Maxima tüüpi supermarketid."

Uute asupaikadena laieneb T-Market tänavu Võrru ja Põltsamaale, samuti tulevad kauplused Tallinna, Kohtla-Järvele, Jõhvisse.

Konkurendist Rimi Balticu Säästumarketite keti direktori Andres Kivistiku hinnangul näitas VP Market tublit kasvu ning oli mullu väga aktiivne oma poode avama. "Kokkuvõttes pole nad Säästumarketi käibele märkimisväärselt mõjunud - on küll üksikuid kaupluseid, mille käive langes pärast T-Marketi avamist lähikonnas, aga see mõju jäi väiksemaks, kui me ise prognoosisime," märkis ta.

Kivistiku sõnul on T-Market saanud endale kusagilt kliendid, kuid tegemist pole Säästumarketi kundedega. 48 kauplusega Säästumarketi keti käive oli mullu üle 2 miljardi krooni ning kasum hinnanguliselt 90-100 miljonit krooni. Aastane käibe kasv oli 12 protsenti.

Sarnaselt teiste kaubandusettevõtete juhtidega prognoosis ka Arunas Zimnickas, et Eesti jaekaupade turg kasvab tänavu pisut aeglasemalt kui mulluG- ligikaudu 10 protsenti. "VP Marketi areng on siiski turu üldisest kasvust tublisti kiirem," märkis Zimnickas.

Balti riikides ja Rumeenias ning Bulgaarias kasvas VP Marketi kontserni käive kokku mullu ligi veerandi, ulatudes 23,5 miljardi kroonini. VP Marketi peadirektori Gintaras Marcinkevi?iuse sõnul saavutati kiire kasv tänu edukale laienemisele Eestis, Bulgaarias ja Rumeenias, inimeste ostujõu kasvule ning hinnapoliitikale. Marcinkevi?ius prognoosis tänavu VP Marketi kontsernile 20protsendilist käibe kasvu. "Eesmärki on hoida liidripositsiooni Balti riikides ning jätkata kiires tempos laienemist Eestis," lisas Marcinkevi?ius.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing