EPL: MTÜ Pakendiringlus süüdistab ametnikku laimamises

17. jaanuar 2006, 07:32

MTÜ Pakendiringlus andis keskkonnaministeeriumi osakonnajuhataja kohtusse.

Novembri lõpul esitati Pärnu maakohtusse tsiviilhagi keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eegi vastu, kuna ta olevat MTÜd solvanud ja nimetanud ajaleheartiklis selle tegevust rahapesuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

MTÜ juht Aivo Kangus ei soovinud kohtuasja enne 14. veebruaril peetavat istungit pikemalt selgitada, kuid möönis, et sisuliselt Eek laimas firmat. ?Rahapesu on raske II astme kuritegu, mille eest võib kümneks aastaks kinni minna ja see on meile ränk süüdistus,? sõnas Kangus.

Rahalise kahjutasu nõuet pole Pakendiringlus ministeeriumi ametniku vastu esitanud. Kanguse ütlust mööda soovivad nad kohtust vaid selgust saada, kellel on õigus. ?Las kohus otsustab, kas õigus on Eegil või meil, kes me väidame vastupidist.?

20. septembri SL Õhtulehes ilmunud artiklis ?Taarat viies säästad või saastad?? on keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhatajalt Peeter Eegilt järgmine tsitaat: ?Oleme oma pakendiseaduse üle võtnud Põhjamaadest ja Saksamaalt, ka seal kogutakse kaupmeestelt ostetud taarat kokkusurumata kujul.

Kokkulitsutud taara loendamine on majanduslikult väga küsitav ? see pole ju täpne, lõhnab rohkem rahapesu järele,? arvab Eek.

Eek keeldus enne istungit asja kommenteerimast, kuid ütles, et hagi on üheksa lehekülge pikk ja kohtu alla on antud ta kui eraisik, mitte kui keskkonnaministeeriumi ametnik. Milliseid süüdistusi hagi täpsemalt sisaldab, polnud Eek nõus selgitama. Kuid tema arvates sõltub kohtunikust see, millele istungil rõhk pannakse, kas aiale või aiaaugule.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing