Taanlaste kudumisfirma laiendab tootmist

Liis Kängsepp 18. jaanuar 2006, 00:00

"Praegu toodame 60% Eestis ja ülejäänu Taanis, käimasoleva aasta jooksul toome kogu tootmise Eestisse üle," sõnas Baltic Jersey emafirma J. Morup Stof Aps tootmisjuht Peer Bech, kes peab Taanis seetõttu koondama 8-10 inimest. "See kolimine pole suur investeering, sest me juba toodame Eestis ja peame maksma ainult masinate transpordi eest. See ei maksa palju."

Lisaks kasvatab Baltic JerUsey tootmismahtu leping Maratiga - 30 Marati kudumismasinat seisavad Sindis Baltic Jerseys ja koovad Maratile kangast. "Me müüme Maratile oma kudumisteenust," selgitas Baltic Jersey juhatuse liige Aleksandra Lebedeva. "Kui kasutame neid masinaid kellelegi teisele kanga kudumiseks, peame Maratile renti maksma."

Varem töötas Baltic Jersey 30 kudumismasinaga, praegu kootakse kokku 60 masinal. Taanist peaks lisanduma veel kümmekond masinat. Kuidas tootmismahu selline kasv ettevõtte käivet ja kasumit mõjutab, ei osanud Lebedeva kommenteerida.

Baltic Jersey annab Sindis tööd 30 inimesele. Taanlaste masinate tulekuga tuleb Peer Bechi sõnul juurde võtta 10-15 uut töötajat.

"Meie kõige raskem küsimus ja suurim probleem on inimeste leidmine," tunnistas Lebedeva. "Uusi töötajaid leiame küll, aga mitte nii palju, kui oleks vaja."

Mullu 30. juunil lõppenud majandusaasta jooksul teenis Baltic Jersey 25,2miljonilise käibe juures 0,8 miljonit krooni kasumit. 2003.-2004. aruandeaastal teenis ettevõtte 0,3 miljonit krooni kahjumit, käive oli 32,7 miljonit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing