ÄL: Eesti Posti eksjuhi paaditööstus alustab läbi raskuste

18. jaanuar 2006, 07:55

Mitme suurettevõtte juhtimisest tõrjutud Alo Streimann asutas paadifirma.

Pärast Eesti Postist lahkumist asutas Streimann koos Viru Keemia Grupi finantsdirektori Priit Rohumaaga paadifirma ScandiNaval Boats. Harjumaal Saue vallas tegutsev ettevõte toodab Soome firma Forbsom OY konstrueeritud vabaajakaatreid Scandinaval, kirjutab Ärileht.

Ettevõtte müügijuhina tegutsev Streimann tarnib paate Põhjamaadesse ja Lätti, eksportides poole toodangust. Kuni eelmise aastani kahjumis tegutsenud ettevõte kannatab Streimanni sõnul käibevahendite nappuse all.

Trüki- ja transporditeenuste ja jaemüügi eest tasumata arvete pärast hakkas Julianus Inkasso tänavu aasta alguses oma klientide nõudel koondama ScandiNaval Boatsi vastu võlanõudeid, et kuulutada ettevõttele välja pankrot.

?Scandinaval Boatsi probleemiks ei ole ilmselt makseraskused, vaid suhtumine oma äripartnerite rahasse,? ütles Julianus Grupi müügijuht Tarvo Rahumägi. ?Siin on pigem tegemist distsiplineerimisega, mitte viimase võimalusega raha tagasi saada.?

Streimanni sõnul võib tal üleval olla tasumata arveid, kui kauba tarnija pole kinni pidanud tähtaegadest või on saatnud ebakvaliteetset kaupa.

?Julianus Inkasso pole oma nõudeid mulle tutvustanud ja minul pole andmeid pahatahtlike võlausaldajate kohta,? lausus Streimann.

Mullu detsembris saavutas ettevõte paari miljoni krooni suuruse käibe, mis tunnistab Streimanni sõnul äritegevuse tugevust. Aasta alguses lasus ScandiNaval Boatsil ligi 130 000 krooni suurune maksuvõlg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing