EPL: Pääsküla prügilas toodetud biogaas annab sooja tuhandetele linlastele

19. jaanuar 2006, 07:24

Pääsküla prügilas toodetud biogaas annab sooja ligi tuhandele korterile, koolidele ja lasteaedadele ning Nõmme ujulale.

Lähiajal korraldab linn konkursi, et tootmist veelgi laiendada, kirjutab Eesti Päevaleht.

Abilinnapea Olga Sõtniku sõnul on Pääsküla prügila sulgemise projekti raames loodud gaasikogumissüsteemile operaatori otsimise konkursi dokumentatsioon praegu ettevalmistamisel ning konkurss kuulutatakse välja kuu aja jooksul.

Konkursi võitja saab enda käsutusse linnale kuuluva biogaasi kogumis- ja ühendustorustiku, kolm gaasi reguleerimissõlme, kompressorjaama ja gaasipõleti. Sõtniku sõnul on Skanska EMV ehitatud süsteem mullu sügisest ajutiselt kasutusel vaid gaasi põletamiseks.

Kindlasti kavatseb konkursil osaleda ka juba 11 aastat Pääsküla prügilas biogaasi kogunud aktsiaselts Terts, kellele kuulub ka suurem osa prügila all asuvatest gaasi kogumise torustikest. ?Kui konkursi võidab keegi teine, peab ta hakkama infrastruktuuri ehitama ja minu arvestuste kohaselt vähemalt 30 miljonit krooni investeerima,? leidis Tertsi juhataja Indrek Tiidemann.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing