SLÕL: Limusiinist tabatud mees juhtis suurt salakaubaäri

19. jaanuar 2006, 07:52

Valga suuroperatsiooni käigus limusiinist tabatud Eduard osutus Lõuna-Eesti salakaubaärikate ninameheks, keda politsei kahtlustab muu hulgas rahapesus.

Politsei kahtlustab mullu detsembris vahistatud 32aastast Eduardi ligi kuus aastat kestnud salasuitsuäris. Vahistatud on ka kolm kambajõmmi ja tuvastatud viis inimest, kes salasigarette Eestis turustasid, kirjutab SL Õhtuleht.

Lõuna ringkonnaprokuröri Aro Siinmaa sõnul on üks neljast vahistatust endine Valga piirivalveametnik, kes sai Eduardilt kogu aeg altkäemaksu. Vastutasuks pakkus ametnik infot, mis aitas Eduardil vahele jäämist kartmata salakaubavedu korraldada. Eduardi juhitud salaäri mastaapsusest annab aimu see, et tuvastatud ja arestitud kontodel, mille kaudu rahapesu käis, küündisid summad miljonitesse kroonidesse. Arestitud on ka jõukalt elanud Eduardi vara ? kinnistud ja sõiduautod.

Politsei jõudis salakaubaveoketi jälile seoses mullu sügisel Valgas Võru tänaval piirivalveametnikule kuuluva maja süütamise uurimisega. Maja põles elamiskõlbmatuks. Esialgselt võib süütamine olla seotud salakaubavedajatega, sest maja omanik hakkas sihikindla tööga segama kurjategijate äri.

Siinmaa sõnul pole maja süütamisega seoses kellelegi kahtlustust esitatud.

Lõuna ringkonnaprokuratuur loodab mahuka süüasja uurimisega suve algul lõpule jõuda. Eduardi vahistamine detsembris pakkus kõneainet, sest kinnipidamise käigus lõhkusid keskkriminaalpolitsei automaatidega varustatud töötajad ära limusiini, kus tagaotsitav istus, esiklaasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing