Tartu sõlmib lühiajalise arvelduslaenu lepingu 25 miljonile kroonile

19. jaanuar 2006, 14:06

Tartu linnavalitsus teatas, et sõlmib lühiajalise arvelduslaenu lepingu ASga Eesti Ühispank 25 miljoni kroonise arvelduskrediidi saamiseks.

Tegemist on iga-aastase arvelduskrediidi lepinguga. Arvelduskrediiti võib vaja minna, sest kuusisesed kulud ja laekumised on sageli ebaühtlased ning võib tekkida vajadus teha väljamakseid enne tulude laekumist. Kriitilisemad on selles osas suvekuud, kui paljudele töötajatele tuleb maksta puhkusetasu.

'Tegemist on omamoodi kindlustusega - kui vajadust ei teki, siis me krediiti ei kasuta. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal ei kasutanud linn arvelduskrediiti ühelgi päeval,' ütles abilinnapea Karin Jaanson.

Eelmisel aastal võttis linn samuti 25 miljonit arvelduskrediiti.
Ühispangalt võeti 22 miljonit krooni ja Hansapangalt 3 miljonit krooni krediiti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing