Apple'i juhist Steve Jobsist võib saada Walt Disney suurim eraisikust aktsionär

Tõnis Oja 20. jaanuar 2006, 00:00

Ajalehe teatel võib Pixar Animation Studiose asutajast ja juhist Steve Jobsist, kes on ka arvutifirma Apple asutaja ja juht, saada Walt Disney Co suurim eraisikust aktsionär. Uudisteagentuuri Bloomberg andmetel omab Jobs 50,46 protsenti Pixari aktsiatest, ettevõtte turuväärtus on 6,7 miljardit dollarit (87 miljardit krooni).

Walt Disney Co ja Pixar on koostööpartnerid olnud juba enam kui kümmekond aastat. Meelelahutuskompanii on kaasfinantseerinud ja levitanud Pixari menukaid joonisfilme "Lelulugu", "Kalapoeg Nemo" ning "Imelised". Disney on samal ajal andnud loa laadida Apple'i meediapleieriga iPod alla populaarseid teleseriaale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing