Infortar ostab valuutavahetuse osalusi kokku

Villy Paimets 20. jaanuar 2006, 00:00

Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt ütles eile, et Infortar ostab väikeaktsionärid välja ning tahab seejärel ettevõtte muul alal tegutsema panna.

"See protsess on praegu pooleli, aga Infortar ostab. Valuutavahetuse äri väheneb, kui euro tuleb, Infortar ostab väikeaktsionärid välja ja spetsialiseerib ettevõtte teistele äridele," ütles Hanschmidt ning lisas, et Rootsi laevadel jääb valuutavahetus alles, kuna Rootsi ei kavatse veel niipea eurole üle minna.

Vaatasin, et osa tehingutel on hind ka ära näidatud, 2750 krooni aktsiast, kas kõik müüvad enam-vähem sama hinnaga?

"Jah, ma peast ei mäleta, aga enam-vähem sama hind jah," vastas Hanschmidt.

Kogu aktsiapaki eest maksab Infortar seega kokku 22 miljonit krooni. Müüjad on aga nii Infortari kui ka Tallinki omanikud Enn Pant, Kalev Järvelill, Meelis Asi, Viljar Jaamu ja Üllar Tali.

Kolmapäeva õhtu seisuga oli Infortar kokku ostnud 73 protsenti aktsiapakist.

Nii Eestis kui ka Rootsis valuuta vahetamisega tegeleva ASi Tavid juhataja Kuno Rääk arvas aga, et valuutavahetus ei kao veel niipea. "Sõltub muidugi, kus seda teha, Soome laevadel kaob vast euro tulekuga ära jah, aga Rootsi-Eesti, Rootsi-Läti.... Kõigi eelduste kohaselt ei tule euro Rootsis kasutusele niipea," ütles Rääk. "Praegu on valuutavahetus piisavalt kasumlik äri, kui seda hästi teha."

"Meil on muidugi erinevad sihtgrupid - kui H.T. Valuuta keskendub turistidele, siis meie keskendume kohalike teenindamisele," jätkas Rääk. "Turiste teenindades on marginaal muidugi suurem."

Nädal enne Tallinki börsile tulekut kirjutas Äripäev, et Tallinki laevadel toimetavaid valuutapunkte peab ettevõtte juhtkonnaga seotud firma AS H.T. Valuuta. See firma paistab silma asjaoluga, et maksab oma aktsionäridele, kelleks on kolmveerandi osas Tallinki juhid (Pant, Järvelill jt) ja veerandi osas Tallink Grupp ise, heldelt dividende.

Alates 1999. aastast kuni 2004. aastani pole valuutavahetusfirma aktsionäre ühelgi aastal omanikutuluta jätnud, kokku on dividendidena sel perioodil välja makstud 21,1 miljonit krooni. Tallink Grupp ise oma aktsionäridele dividende pole maksnud ega kavatse ka maksma hakata, kirjutas Äripäev novembri viimasel päeval.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing