Puhkepäeva turismiuudised

Indrek Kald 20. jaanuar 2006, 00:00

Lennufirma SAS Braathens avab 26. märtsil uue liini, kolm korda nädalas Oslost Reykjav?ki. Tallinnast odavaima Oslo-pileti ostmisel võib Islandile ja tagasi saada umbes 4600 krooni eest. Ühe otsa pilet SAS Braathensi lennule Oslo–Reykjav?k maksab alates 1285 kroonist, hind sisaldab lennujaamatasusid. Tallinna–Oslo ühe otsa piletile kulub koos maksudega 1005 krooni.

Kui aga kasutada airBalticu liini Riia–Oslo, siis võib lennupiletite maksumus reisiportaali trip.ee andmeil jääda ka alla 4000 kr. Lisandub transport Riiga. Kolmas võimalus soodsalt Islandile saada on odavlennukompanii Iceland Express, mille sihtkohtadeks on Kopenhaagen, Frankfurt Hahn ja London Stansted.

Praegu on hind Tallinnast Reykjav?ki mõne Skandinaavia pealinna kaudu üle 7000 kr.

SAS Braathens alustas Reykjav?ki piletite müüki detsembris. Islandile lennatakse Boeing 737ga. SAS Braathens on 40 sihtkohaga Norra kompanii, mille lennupargis on 57 lennukit.

Tänavu septembris hakkab Leedu lennufirma flyLAL esimesena Baltimaades lubama lennukites mobiiltelefonide kasutamist.

Lennufirma teatel investeeritakse üle üheksa miljoni krooni, et telefonide raadiolained ei segaks enam lennuturvalisust. Lisaks hakkab flyLAL alates novembrist pakkuma õhusõidu ajal filmide vaatamist, kõrvaklappidest muusika kuulamist ja internetiühendust. flyLAL lendab Vilniusest 13 sihtkohta, kasutades seitset lennukit Boeing 737 ja kolme Saab 2000.

Eilsest pühapäevani toimub Helsingis Skandinaaviamaade suurim turismimess “Matka 2006”. Helsingi turismimess tähistab nime all “20 aastat reisielamusi” tänavu oma 20 aasta juubelit.

Helsingi turismimessist on külastajate arvu poolest saanud Põhjamaade suurim turismiüritus. Eksponentideks on reisibürood ja reisikorraldajad, rahvusvahelised turismiorganisatsioonid, toitlustus- ja majutusasutused jpt. Messil on esindatud ka Eesti.

Helsingi Messikeskuses toimuv üritus on külastajatele avatud täna kella seitsmeni ja laupäeval ning pühapäeval kella kümnest hommikul kuueni õhtul. Täiskasvanu pilet maksab 12 eurot ehk 190 krooni. Matka pääsmed kehtivad ka samal ajal peetaval haagissuvilate, autokaravanide, sisustuse ja teeninduse messil Caravan.

Eeloleval nädalavahetusel toimub Soomes ka Korkeasaari rahvusvaheline jääskulptuuride festival. Seekord on teemaks loodus ja loomad. Helsingi Korkeasaari loomaaeda kerkib neli neljameetrist ning 16 kahemeetrist kunstiteost. Kõik võistlustööd valgustatakse ning neid on Korkeasaaris võimalus vaadata kuni teoste sulamiseni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing