Gazprom vähendas külma tõttu gaasitarneid Lääne-Euroopale

Annika Matson 20. jaanuar 2006, 11:11

Venemaa ja Lääne-Euroopa suurim gaasitarnija Gazprom vähendas gaasieksporti Läände, et tagada Venemaa vajadus, vahendab Bloomberg.

Gazprom keeras kinni Läände suunduvad kraanid, et kindlustada maksimaalsed gaasitarned Moskva energiajaamale Mosenergo ja teistele Venemaa ja Ida-Ukraina energiajaamadele, kuna temperatuur on langenud rekordmadalale ja see on ülikiiresti kasvatanud nõudlust gaasi järele.

Temperatuur Moskvas oli nii neljapäeval kui ka reedel langenud 30 ja enama kraadini. See on Vene uudisteagentuuri Interfax andmetel riigi viimase viiekümne aasta madalaim temperatuur.

Energia kasutamine Moskvas on hetkel saavutanud oma maksimaalse taseme ning Vene riigi valitsusel on kavas kasutusele võtta gaasi, kivisöe ja kütteõli reservid, et tagada nõudluse täitmist, ütles tänasel pressikonverentsil Moskvas Vene tööstuse- ja energiaminister Viktor Hristenko.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing