ÄP 5 aastat tagasi: Kalliskivide lihvija Tiit Vähi

ÄP 23. jaanuar 2006, 00:00

Ostes arvuti või televiisori, kasvatate suure tõenäosusega ekspeaminister Tiit Vähi tulusid, kelle juhitavale ASile Silmet Grupp kuulub viiendik mõnes elektroonikatööstuse harus kasutatavate haruldaste metallide maailmaturust, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Küsides kirikuvahilt, kas Jumal on kodus, saate tõenäoliselt samasuguse vastuse, kui pärite Silmeti turvamehelt Tiit Vähit. Turd mustas vormiriides vene noormees tõuseb aupaklikult püsti ja kõõritab lakke. "No, ma ei tea," pressib ta aktsendiga eesti keeles kõhklevalt läbi hammaste. Tõenäoliselt püüab turvamees mõistatada, kas pärijal on tõsi taga või ajab mõni pilkaja temaga lorijuttu. Vähi nime lihtsalt niisama suhu ei võeta.

Vähi avab oma kabinetis mehekõrguse raudkapi ukse ja võtab sealt välja laeka kalliskividega. "Silmet on nagu lihvimata teemant," ütleb ta. Tehiskalliskivid Vähi raudkapist kuulusid paarkümmend aastat tagasi Silmeti toodete hulka.

Hetkeseis: Tiit Vähi müüs poole tehasest Silmeti toodangu ostjatele ja jätkab Sillamäe sadama arendamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing