EPL: Hanschmidt: tahtsime linnahalli ära osta

23. jaanuar 2006, 07:35

Reedel tutvustas Infortari juht Ain Hanschmidt Tallink City projekti. Ent ta unustas linnapea Jüri Ratasele rääkimata oma linnahalliga seotud ideest.

?Tahtsime linnahalli ära osta ja sinna konverentsikeskuse teha, aga ei saanud seda kätte,? rääkis Hanschmid Eesti Päevalehele. ?See on väga huvitav objekt, ainulaadne kontserdisaal. Sinna mahub 3000?4000 inimest ja kaugeim vaataja asub lavast 36 meetri kaugusel. Pidin just linnapeaga rääkima, kas ta oleks seal mingi variandiga nõus. Tahame tuua inimesed linnahalli ja välja mõelda, miks nad seal peaksid käima.?

Hanschmidi sõnul muinsuskaitsega probleeme ei ole. ?Me tahame linnahalli täiustada ja seespool ümberehitusi teha. Linnahallile on vaja kujundada oma tõmbenumber nagu Tallink Cityl saab olema mäesuusahal.?

?? Pärast teie siirdumist Ühispangast Tallinki emafirma Infortari juhiks käib Infortari nimi tihedamini uudistest läbi. Mullu omandas Infortar osaluse Pirita TOP-i spaas, lisaks kavandatakse uusi hotelle. Ja lisaks siis 4?5 miljardit krooni maksma minev Tallink City, mis peab kerkima Lasnamäele 2010. aastaks. Firma on justkui surnuist äratatud.

?Enne mind töötas Infortaris kaks inimest ja nad lihtsalt ei jõudnud asju teha. Nüüd on inimeste arv kasvanud 15-ni. Meil on erinevaid projekte, aktiivsemalt tegutseme hotellibisnises. 1. veebruaril paneme nurgakivi Tallinki spaahotelli- ja konverentsikeskusele. Tallinki spaa tuleb rohkem meelelahutuslik kui Pirita TOP, kus pärast konverentsi saab hotellis õhtul õlut juua ja end mõnusalt tunda. Mitte ei pea ülikonnas olema ja ?ampanjaklaase kokku lööma. Piritale plaanime lisaks täiendavaid investeeringuid 40?50 miljoni ulatuses.'

?Peterburis, Moskvas, Riias, Kiievis ja Helsingis on meil omad plaanid. Kiievis on asutatud tütarfirma ning seal üks inimene tegutseb. Helsingi hotell on meil juba paberil. Infortaril on 12?15 tütarfirmat, neist üks välismaal ? Ukrainas,? rääkis Hanschmid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing