EPL: Eelmise linnavalitsuse keelatud koleprojektid saavad rohelise tule

24. jaanuar 2006, 07:20

Pärast Keskerakonna võimulesaamist Tallinnas on järjest saanud vaba tee kahtlasevõitu projektid, mille eelmine linnavalitsus vaka alla pani.

Eelmine linnapea Tõnis Palts peatas mitmete majade ehitamise, sest pidas neid koledateks. Paltsi otsused olid küll emotsionaalsed, kuid lükkasid vähemalt kinnisvaraarendajate survet edasi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuulsaim sellistest projektidest on Viru hotelli 17korruseline saleda musta kasti kujuline juurdeehitis Tammsaare pargi servas: nn Viru Poeg. Kuid mainida võib ka Restori poolt linnamüüri äärde kavandatavaid elamuid ning Pirita tee äärset 11-korruselist majamürakat. Kõigile neile eelmise linnavalitsuse poolt kalevi alla lükatud projektidele on praegune linnavalitsus kas juba andnud vaba tee või kaalub seda. Linnapea Jüri Ratas on ajakirjandusele kinnitanud, et Paltsu ajal kehtinud “100% keelu periood” on möödas.

Hiljuti otsustas linnavalitsus tühistada Näituste halli juurde 11-korruselise maja ehitamise keelu. Restoriga peaks linn planeerimise eest vastutava abilinnapea Kalev Kallo sõnul saavutama kohtuvälise kokkuleppe. Linnamüüri äärde võib maju küll ehitada, kuid vastutasuks peaks firma tekitama kvartalit läbiva tänava. Viru juurdeehituse kohta on Kallo mõista andnud, et linn annab sellele ilmselt loa.

Eesti arhitektide liidu esimees Margit Mutso rõhutas asjaolu, et linnal puuduvad ikka veel tervikvisioonid, kuid samas on arendajate võim väga suur.

“Ehitajatel-arendajatel on hetkel lihtsalt nii palju raha ja võimu, et nad teevad, mida tahavad, alates seaduseloome mõjutamisest kuni linna arengu suunamiseni,” ütles Mutso.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing