EPL: Paide meelitab Tallinna Piimatööstust

24. jaanuar 2006, 07:14

Tallinna Piimatööstuse otsus tootmine lähiaastatel pealinnast välja viia on tekitanud elevust Paide linnavalitsuses.

Piimatööstuse nõukogu on neljast võimalikust variandist sõelale jätnud Viljandi ja Paide, kirjutab Eesti Päevaleht.

Piimatööstuse juhatuse esimehe Kadi Lamboti sõnul käis Paide linnapea Kersti Sarapuu eelmisel nädalal arutamas tööstuse Paidesse kolimise võimalusi. ”Paide nõrgim koht on maagaasi puudumine, mistõttu enne lõplikku otsust tuleb teha põhjalikud küttekulu arvestused,” märkis Lambot.

Selgust tuleb saada veeprobleemides ja jäätmemajanduses, selleks toimub homme Paides järjekordne kohtumine. Lamboti sõnul pole piimatööstuse nõukogul lõpliku otsuse tegemisega kiiret. See tähendab, et uus asukoht võib selguda alles mõne kuu pärast.

Paide linnapea Kersti Sarapuu ütles, et Paidel on võimalik vee- ja kanalisatsioonitrasside rekonstrueerimise projektis arvestada kombinaadi vajadusi ning tagada jäätmete käitlemine ja energiavarustus. Koostöös kutsekooliga saab korraldada töötajate koolitamise ja uute spetsialistide väljaõppe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing