Euroopa turud miinuses

Peeter Teder 25. jaanuar 2006, 00:00

Euroopa aktsiaturud läksid eile kergesse langusse pärast seda, kui Vodafone teatas kasumikasvu aeglustumisest ja HSBC panga aktsia langes teist päeva järjest.

Vodafone'i aktsia kukkus 2,3 protsenti ning väärtpaber maksis 118,25 penni. Telekommunikatsioonifirma tegevjuht Arun Sarin kinnitas varasemat teadet, et firma järgmise majandusaasta kasumikasv aeglustub. Tehnoloogiasektori aktsiatest libises veel allapoole ka maailma suurima mobiilitootja Nokia aktsia hind. Ühelt poolt mõjutasid Nokiat Texas Instrumentsi ootustele mitte vastanud tulemused, teisalt aga nigelate majandustulemuste ootus. Nokia aktsia kaotas oma väärtusest 0,7 protsenti ja maksis 14,88 eurot. Bilansimahult Euroopa suurima panga HSBC aktsia odavnes teist päeva järjest, langedes 0,6 protsenti ning makstes 925,5 penni. Panga aktsia langusele andis üleeile hoogu Goldman Sachsi investeerimissoovitus, mida investeerimispank alandas.

Tõusvatest väärtpaberitest oli olulisim maailma suurimate autotootjate hulka kuuluva DaimlerChrysleri aktsia. Autotootja aktsia tegi 4,7protsendilise hüppe, makstes 44,68 eurot. Firma teatas kulude kärpimise plaanist, mille kohaselt hoitaks kokku 1,5 miljardit eurot aastas järgmise kolme aasta jooksul.

Jaapanis aga aktsiaturg kosus oma halvimast nädalast 2004. aastast saadik. Jaapani olulisemate aktsiate hinnaliikumisi kajastav Nikkei 225 indeks tegi 1,9protsendilise tõusu, lõpetades 15 648,89 punktil.

Ka USA turud alustasid päeva kerge tõusuga. Olulisimad tõusjad olid Wal-Mart ja Coca-Cola.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing