Eurooplased panevad rohkem raha indeksiaktsiatesse

Romet Kreek 25. jaanuar 2006, 00:00

Läinud aasta 11 kuuga meelitasid passiivselt juhitud fondid (indeksiaktsiad) 10,9 mld eurot (170,5 mld krooni) uut raha, mida on Feri Fund Market Informationi andmetel 78 korda rohkem kui aasta varem, vahendas Bloomberg.

Aktiivselt juhitud fondidesse, kus fondijuht valib aktsiaid turust parema tootluse saavutamiseks, kasvas raha juurdevool 52 protsenti.

"Passiivsed fondid on populaarsemad, sest nendest on lihtsam aru saada," ütles Feri tegevdirektor Diana Mackay. 1994. aastal Briti aktsiatesse investeerinud aktiivselt juhitud pensionifond oleks kasvatanud kümne aastaga 5000 naela 10 547 naelale. Indeksifondis oleks tänu madalamatele teenustasudele kasvanud raha keskmiselt 10 920 naelale.

"Aktiivselt juhitud fondid pakuvad suhtelist ebakindlust," ütles WM Company konsultant Alistair MacDougall. "Järjepidevalt indeksi tootlust löövat fondi on väga raske leida."

"Investeerimine indeksifondidesse on lollikindel," ütles ?otimaa finantsnõustaja Alan Steel. "Ainus võimalus indeksit lüüa on investeerida fondi, mille fondijuht on mõtleja. Kui aktiivse fondi juht ei suuda lüüa indeksit, ei peaks ta selles äris olema."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing