ÄL: Inglased loovad Tallinna tarkvaraarenduskeskust

25. jaanuar 2006, 07:49

Suurbritannia majandus- ja finantstarkvara tootja Coda teeb Eestisse tarkvarakeskuse.

Eelmisel aastal ostis Coda ära Rootsi tarkvarafirma Simple Concepts. Tehinguga tuli kaasa ka Tallinnas asuv tütarfirma Simple Concepts Eesti OÜ, kirjutab Ärileht.

Christopher Webb Codast ütleb, et algul oli selle ostu taga lihtsalt huvi Simple Conceptsi raamatupidamisprogrammi Ocra vastu: “Tahtsime seda toodet enda portfelli ja parim variant oli kogu firma ära osta.”

Kui britid Tallinna tulid, avastasid nad aga eest entusiastliku ja asjatundliku meeskonna. Coda tegevjuht Jeremy Roche lausub, et samal ajal läks neil Põhja-Inglismaal Harrogate’is asuva peakontori laiendamine üha raskemaks: “Ruumid olid kitsaks jäänud, uusi töötajaid oli üha raskem leida, ka palgad on siin palju kõrgemad.” Nii pandigi kaks pluss kaks kokku ja otsustati Tallinna osakonda kinnipanemise asemel laiendada. Kui vanemate toodetega seotud tööd jäävad Harrowgate’i, siis Tallinnast saab baas uute turule tulevate programmide loomisel.

Tööjõu puuduse üle Coda juhid ei karda. Christopher Webb tõstab Webmedia, Skype’i ja Playtechi kiire laienemine kontekstis esile hoopis uute võimaluste tekkimise. Mida rohkem on firmasid, seda rohkem on ka töötajaid. Inimesed saavad ühes kohast teise liikuda, karjääri teha, ennast arendada, paremat palka otsida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing