EPL: Filmirahvas kangutab ametnikku

25. jaanuar 2006, 07:28

Filmiloojaid ühendavad liidud nõuavad ministeeriumi filminõuniku Meelis Muhu töölt vabastamist ja muudatusi sihtasutuse juhtkonnas.

Kultuuriministrile ja Eesti filmi sihtasutuse nõukogule eile saadetud läkitus, mille on Eesti filmitootjate liidu juhatuse nimel allkirjastanud Artur Talvik ja Eesti kinoliidu juhatuse nimel Peeter Brambat, on läbi arutatud mõlema organisatsiooni juhatuses ja väljendab organisatsioonide ühist seisukohta, et filmi rahastamises “ilmnevad kriisi märgid”, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Aastal, mil oli viimase aja kõige võimsam majanduskasv, vähendatakse EFSA eelarvet kolme miljoni krooni võrra,” kirjeldab filmi rahastamise olukorda Artur Talvik Eesti Päevalehele. “Prioriteediks kuulutatud täispikkade mängufilmide rahastamine on 2006. aasta eelarves langenud 2003. aasta tasemele.”

Sihtasutuse nõukogule heidetakse ette suutmatust moodustada sihtasutusele uut juhatust. Läkitus teeb ministrile ettepaneku luua osaliselt poliitloogika järgi moodustatud nõukogu asemele asjatundjatest koosnev seitsmeliikmelise nõukogu.

Pöördumises on kirjas, et fondide lahususe printsiipi eiravalt kuulub kultuuriministeeriumi nõunik kõigisse filmide rahastamise fondidesse.

“Samas ei ole filminõunik aidanud kaasa Eesti filmi arengule, olles oma tähelepanu koondanud üksnes filmilevile. Kui filme ei toodeta, pole ka midagi levitada. Muret teeb nõuniku arrogantne suhtumine Eesti filmiprofessionaalidesse,” kõlab pöördumises.

Läkitus teeb täna kokkutulevale Eesti filmi sihtasutuse nõukogule ettepaneku mitte pikendada lepinguid sihtasutuse praeguse juhatusega. Kultuuriministril palutakse lõpetada tööleping Meelis Muhuga ning kuulutada filminõuniku kohale avalik konkurss. Samuti oodatakse ministrilt, et ta kutsuks tagasi EFSi nõukogu ja moodustaks uue, arvestades erialast asjatundlikkust.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing