Eesti kütusefirmad on suurendanud dollari kursi languse arvelt marginaali

25. jaanuar 2006, 11:33

Pliivaba bensiini hind on kerkinud Rottedami sadamas aasta algusega võrreldes 30 sendi võrra liiter, Neste automaattanklas jaehind kerkinud kolm korda enam.

Võrreldes jaanuari algusega on pliivaba bensiini hulgihind kerkinud Rotterdami sadamas paari-kolmekümne dollari võrra liiter 598 dollarini tonn. Dollari kurss on langenud samal ajal 25 sendi võrra 12,74 kroonini dollar, mis tähendab, et ümberarvutatuna on bensiiniliitri hulgihind Rotterdami sadamas on kerkinud jaanuari algusega võrreldes 30 sendi võrra 5,75 kroonini liiter. Neste automaattanklates on pliivaba bensiini jaehind samal ajavahemikul kerkinud aga 12,60 kroonilt 13,50 kroonini liiter.

Eile tõstsid suuremad kütusefirmad bensiini jaehinda 30 ning diisli hinda 15 sendi võrra.

Nafta hind langes eile New Yorgi kaubabörsil 1,5 protsendi võrra 67,06 dollarini barrel, mis oli kolmas järjestikune languspäev. Rahvusvahelisel naftabörsil Londonis alustas nafta hind tänast kauplemispäeva samuti langusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing