Kuninganna Elizabeth II tuleb oktoobris Eestisse

25. jaanuar 2006, 14:51

Buckinghami palee teatas täna, et kuninganna Elizabeth II tuleb oktoobris riigivisiidile Eestisse, edastas Briti saatkond Tallinnas.

Briti suursaadik Nigel Haywood ütles, et riigivisiit on ajalooline sündmus, mis rõhutab tihedaid sidemeid Suurbritannia ja Eesti vahel.

Täna lõuna ajal Buckinghami palee poolt väljastatud teate kohaselt võtavad kuninganna ja Edinburghi hertsog selle aasta oktoobris ette riigivisiidid Balti riikidesse. Kuninganna ja prints Philip külastavad Eestit President Arnold Rüütli kutsel.

Briti suursaadik sõnas, et ta on väga rõõmus täna saabunud uudise üle. 'Riigivisiit näitab kahe maa vahel valitsevaid ja paljudesse valdkondadesse ulatuvad erakordselt viljakad suhted,' lisas saadik.

Seejuures tõi suursaadik tõstis esile tiheda koostöö Euroopa Liidus ning NATOs, mis aitab kaasa laiemate ja tugevamate kontaktide tekkimisele. 'Euroopa Liidus on Suurbritannia ja Eesti rajanud tiheda omavahelise koostöö. Samuti on mõlemal aktiivne roll NATOs,' ütles Nigel Haywood.

2006. aastal möödub 15 aastat Eesti taasiseseisvumisest ning diplomaatiliste suhete taaskehtestamisest kahe maa vahel.

Kuid Suurbritannia ja Eesti tugevad suhted on pärit juba Eesti Vabariigi esimesest iseseisvusperioodist. Ühendkuningriik mängis võtmerolli Eesti Vabadussõjas, mis toimus 1918-1920. Kuninglik merevägi osales mitmetes Läänemere operatsioonides, kus hukkus kokku 111 Briti sõdurit ja ohvitseri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing