PM: Vene Kultuurikeskuse uueks juhiks võib saada Max Kaur

25. jaanuar 2006, 08:21

Postimehe andmetel soovib keskerakondlik linnavalitsus vabaneda Vene Kultuurikeskuse direktorist Aleksandr Besedinist.

«Selge see, et Keskerakond tahab sinna oma meest,» sõnas Vene Kultuurikeskuse nõukogu endine liige, Riigikogu reformierakondlasest liige Sergei Ivanov Postimehele. «Kultuurikeskusel on Eesti vene-poliitikas olnud alati kindel koht. Enne valimisi antakse venelastele igasuguseid lubadusi: kui võimule saame, siis teeme nii ja nii.»

Detsembris kinnitas linnavalitsus kultuurikeskuse uue nõukogu, kuhu kuuluvad abilinnapea Kaia Jäppinen, linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Elmar Sepp ja liige Nikolai Solovei, Tallinna vene humanitaargümnaasiumi õpetaja Nikolai Tšurilin ja riigikogu liige Vladimir Velman. Paar päeva hiljem kohtusid nõukogu liikmed Besediniga ja kuulasid tema seletusi kultuurikeskuse tegevuse kohta.

Jäppinen eitas väidet, nagu oleks nõukogu avaldanud Besedinile survet ja seadnud ta valiku ette. Siiski oli Besedin soovinud mõtlemisaega, kas tahab kultuurikeskuse juhina jätkata või leiab muu töö.

Varem Eestimaa Ühinenud Rahvaparteisse kuulunud, kuid praegu parteitu Besedin on 1. veebruarini haiguslehel. Ta teatas sekretäri Tatjana Rozenbaumi vahendusel, et ei soovi ajalehes olukorda kommenteerida.

«Muidugi on ta poliitilise surve all. Tööga on ta enam-vähem toime tulnud,» hindas Ivanov. Ivanov mainis ka mõne uue juhikandidaadi nime, kellest kuluaarides juttu olnud. Näiteks linnavolikogu liige Juri Poljakov või Maardu abilinnapea Max Kaur. Postimehe andmetel on eeliskandidaat Kaur.

«Kui linnavalitsus hakkab sokutama Vene Kultuurikeskuse juhiks Edgar Savisaare endist abi Max Kauri, on see märk, et keskerakondlikule teerullile on hääled sisse pandud ja see asub tööle linna allasutustes,» ütles linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Keit Pentus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing