Apollo: raamatuäri läheb Tartus hästi

26. jaanuar 2006, 17:33

Mullu Tartu uues kaubamajas raamatupoe avanud ASi Apollo Raamatud tegevjuht Arvo Pihl märkis, et Tartus läheb raamatumüük hästi.

?Väga otsene seos on sellel meie uue poe avamisega Tartu Kaubamajas,? rääkis ta. ?Tartu raamatuostja vajas korralikku, kaasaegsemat ja suuremat raamatukauplust, kui seni Tartus olnud poed seda olid.?

Pihl lisas, et ehkki Tartu raamatuturg on kogumahult palju väiksem kui Tallinnas, on see siiski kordi suurem kui ükskõik missuguse teise Eesti linna raamatuturg. ?Oma osa on muidugi ülikoolidel ja teistel õppeasutustel, kuid ilmselt on keskmine tartlane ka ehk suurem raamatuostja kui keskmine tallinlane... Ja tuleb veel arvestada, et Tartu on kaubanduse mõttes ka terve Lõuna-Eesti pealinn.?

Kui Rahva Raamat laieneb Tartusse, kujuneb konkurents Pihli hinnangul tihedaks. ?Kes on võitjad ja kes kaotajad - eks seda näitab aeg,? sõnas ta, ?ent ennustan, et veelgi raskemaks läheb üksikutel, eraldi tegutsevatel raamatupoodidel. Teame ju, et Tallinnas pani nii mõnigi kesklinna raamatukauplus peale Viru keskuse suure raamatupoe teket uksed kinni, sama oht on ka Tartus.?

Peale suurpoodide teket on Tartu vanalinnas ning raekoja platsi ümbruses paiknenud väikepoed asendunud söögikohtade ning meelelahutusasutustega. ?Kindlasti on ka klient läinud nõudlikumaks. Ta kas ostab midagi mugavalt ja kiiresti ja soovitavalt veel suurest valikust või tahab saada elamusi. 'Lihtsalt pood' ei lähe enam kellelegi korda,? kommenteeris Pihl.

Eesti raamatuturu liider ja Rahva Raamatu suurim konkurent Apollo Raamatud AS omab Tartus kaht raamatukauplust: Tartu uues kaubamajas ja Ülikooli tänaval. Kogu firma käibest moodustab Tartu müük ligikaudu viiendiku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing